dijous, 23 d’octubre del 2008

Adeu siau Catalunya Radio

Per motius de feina escolto tot sovint la radio al cotxe i a casa no tenim televisor, així que teníem la costum també d'escoltar-la cada vespre. Sempre he escoltat Catalunya Radio, per serietat i per pluralitat, dins dels possibles ja que molt poques vegades hi he vist reflectides les meves idees.
Però últimament la qualitat i la pluralitat han anat minvant a nivells no suportables.
Avui, anant amb el cotxe cap a Barcelona, he decidit no escoltar la "nostra" i m'he passat directament a escoltar la SER. La reflexió ha estat la següent, posats a haver d'escoltar una radio filopsocialista i espanyola, escolto l'original que sempre és millor. Per què haig d'empassar-me un refregit espanyolista disfressat de xaiet. Prefereixo veure clar la cara de qui m'està parlant.
La gota que ha fet vessar el got ha estat veure com un mateix tema ha estat tractat en tres programes diferent el mateix dia. No aguanto escoltar un mateix personatge entrevistat al mati de la Bonet, pel Fuentes i al refregit de la tarda només per que toca promocionar un llibre o un disc.
Si per casualitats de la vida l'endemà haig d'anar a dinar a cals sogres (que és un dels llocs on puc veure TV), llavors El Club de l'Om no té secrets per mi. El mateix personatge apareixerà explicant les mateixes coses, venen el mateix disc o el mateix llibre.
Llavors es pregunten el perquè de les baixades d'audiència. Refot!
Aquí es veu clar que el que volen és enfonsar l'espai comunicatiu català.
Jo mentrestant , seguiré fent zàping tot esperant que un dia torni una radio que faci crítica i anàlisi en català i des de Catalunya.